مقایسه ابزارهای تست شبکه Fluke ،NETSCOUT و SignalTEK
انجام تست شبکه به صورت سنتی همانند آزمودن وصل بودن کابل ها و کیستون ها و تست های مشابه به تنهایی برای داشتن یک شبکه استاندارد کافی نیست و بدون شک نیز تاثیر بسزایی نخواهد داشت. پیش از آن که به سراغ کابل بروید باید سرعت اتصال به شبکه را بررسی کنید تا مشخص شود در چه وضعیتی قرار دارد.
برای تست شبکه یا سرعت باید از ابزارهای ویژهای که برای چنین کاری طراحی شدند، مانند دستگاه های فلوک کمک بگیرید. این ابزارها نتایج دقیق و روشنی را به شما ارائه میدهند، تا بتوانید آنالیز مناسبی از وضعیت شبکه داشته باشید. این نوع تست کنندگان علاوه بر بررسی سرعت اتصال شبکه، در جهت نگهداری شبکه سیمی نیز گزینه مناسبی محسوب می شوند.
تست فلوک نمونهای از بهترین تست ها در این زمینه است. استفاده از دستگاه های فلوک برای تست شبکه به شما میگویند که آیا کابل متصل شده، اتصالی به شبکه دارد یا خیر؟! یا به عنوان مثال به شما میگوید که کدام دو سر کابل را با یکدیگر اشتباه گرفتهاید یا یا اگر روی شبکهای کار میکنید که فرد دیگری آن را نصب کرده و لیبل گذاری نشده و یا داکیومنتی از آن در دسترس نیست تست فلوک به شما کمک میکند تا مسیر کابل ها را تشخیص دهید.
خدمات پسیو شبکه
از مهمترین بخشهای نصب و راه اندازی شبکه میباشد که به خدمات مرتبط با زیرساخت شبکه اتلاق میگردد. طراحی شبکه و نقشه شبکه، اجرای کابل کشی شبکه؛ پیاده سازی شبکه ساختار یافته…
در این مطلب قصد داریم نگاهی به سه دستگاه تست کننده شبکه داشته باشیم. که به عنوان Fluke Networks ,NETSCOUT و SignalTEK شناخته شده هستند. هر سه دستگاه قادرند نحوه کابل کشی را بررسی کنند، طول کابل و سرعت انتقال داده را نیز تخمین بزنند. گذشته از آن تمامی این تست کننده ها قادرند LED هر پورت روی سوئیچ را روشن و خاموش کنند تا کابلی که آن را میخواهید تست کنید را بتوانید شناسایی کنید و همچنین با استفاده از دستگاه ثانویه سیگنال صوتی را در کابل ارسال میکند تا به صورت فیزیکی کابل را بتوان شناسایی کرد.
دستگاه Fluke Networks CIQ-100LD مدل رده پایه و اقتصادی در میان سه دستگاهی است که در این مطلب آنها را بررسی میکنیم. این دستگاه تنها برای تست وضعیت کابل به کار میرود و میتواند تست Ethernet و coax را انجام دهد اما فیبر نوری را پشتیبانی نمیکند.
دو دستگاه NETSCOUT LinkRunner G2 و SignalTEK NT از نظر کارایی مشابه یکدیگرند. هر دو دستگاهها از اترنت و کابل های فیبرنوری پشتیبانی میکنند. آنها اطلاعات مربوط به هر سوئیچ متصل شده، قابلیت PoE و تست اتصال به شبکه یا اینترنت را ارائه میدهند. البته مدل NETSCOUT گرانتر از دو مدل دیگر است و البته امکانات بیشتری دارد، دارای صفحه نمایش لمسی است و از سیستم عامل اندروید پشتیبانی میکند.
Fluke Networks CIQ-100
Fluke Networks CIQ-100 یک نوع تست کننده شبکه است که با قیمت ۱۳۸۵ دلار به فروش میرسد. این نوع تست کننده مناسب کابل های مسی (صوتی، کواکس و زوج بهم تابیده) میباشد. Fluke Networks CIQ-100 به تست سرعت کابل و مشکلات موجود در کابل میپردازد.
این مدل شامل دو واحد است یک واحد اصلی که به صورت مستقل عیبیابی میکند و یک واحد ریموت برای تست کابل.
متاسفانه این دستگاه آزمایش کننده اطلاعاتی چون آی پی شبکه و مشخصات سوئیچ را همانند دو مدل دستگاه دیگر، نشان نمیدهد. دستگاه Fluke Networks CIQ-100 در جهت آزمایش دقیق کابل ها طراحی شده است.
ابعاد واحد اصلی ۷ اینچ طول، ۳.۵ اینچ عرض و ۲ اینچ عمق است. واحد ریموت متصل شده به قسمت فوقانی Fluke Networks CIQ-100 به تنهایی ۱.۵ اینچ طول، ۳ اینچ عرض و ۱.۵ اینچ عمق دارد. دستگاه اصلی از جنس پلاستیک با دوام است و یک پایه کشویی جدا شونده نیز پشت دستگاه وجود دارد. همچنین یک پورت USB Mini-B در سمت راست پایین دستگاه برای انتقال داده های تست به کامپیوتر و برای به روز رسانی نرم افزار دستگاه وجود دارد.
این دستگاه قابل شارژ نیست و از ۴ باتری AA استفاده میکند. این مورد میتواند برای کسانی که از این دستگاه زیاد استفاده میکنند مشکلساز باشد.
در حالت تست خودکار این امکان را دارید که آزمایش تست کابل اصلی را اجرا کنید، اما قبل از شروع باید دستگاه ریموت را به انتهای دیگر کابل وصل کنید.در پایان آزمایش، میتوانید نتایج را ذخیره کرده و اطلاعاتی از قبیل سایت، لوکیشن و خروجی را مشخص کنید. حالت Discover به شما اجازه میدهد طول کابل ، سرعت، duplex و pairing کابل را تخمین بزنید، این تست نیازی به دستگاه ریموت در انتهای کابل ندارد. با این حال در حالت تست اجازه خروجی گرفتن را ندارید، در حالت تست تنها به شما اجازه مشاهده نتایج ذخیره شده در حالت تست خودکار را میدهد. اما شما میتوانید به راحتی نتایج تمامی آزمایشهای ذخیره شده را در دستگاه مشاهده کنید.
در حالت Tone میتوانید با استفاده از واحد ریموت صوت را از طریق کابل ارسال کرده و مسیر کابل را تشخیص دهید.
حالت DIAG امکان یک سری عیب یابی را در اختیار ما قرار میدهد، LED پورت های سوئیچ را خاموش و روشن میکند، یکپارچگی کابل را بررسی میکند، تداخل کابل و خطای امپدانس را نشان میدهد. به طور کلی Fluke Networks انتخاب خوبی است برای کسانی که به تست کابل ها اهمیت میدهند و نه ارتباطات شبکه.
از مزایای این دستگاه میتوان به چراغ وضعیت و کلید بررسی شبکه اشاره کرد که در محل پروژه میتواند بسیار مفید باشد. البته این دستگاه جای بهبود دارد، اضافه کردن باتری های قابل شارژ میتواند بسیار مفید باشد.
NETSCOUT LinkRunner G2
NETSCOUT LinkRunner G2 یک دستگاه تست کننده شبکه با قیمت ۳۰۶۴ دلاری میباشد که در مقایسه با مدل پیشین اختلاف قیمت بسیاری دارد! زیرا مدلی پیشرفتهتر و با صفحه نمایش بزرگ است از این رو بدهیست قیمت بالاتری را شاهد باشیم. این دستگاه برای تست شبکه اترنت مسی و فیبرنوری با همگام سازی خودکار استفاده میشود. با دارا بودن سیستم عامل اندروید میتواند عملکرد گسترده داشته باشد. قابلیتهایی چون تصویربرداری، مرور وب، استفاده از برنامههای رایگان اندرویدی و برخی دیگر، ویژگیهای این محصول است. البته برای دستیابی به اپ ها باید به فروشگاه NETSCOUT اپ مراجعه کنید. علاوه بر این شما میتوانید آداپتور وای فای و بلوتوث را نصب کرده تا بتوانید از این قابلیتها نیز بهره گیرید.
همراه با بستهی لوازم پایهای LinkRunner G2)LR-G2)، شما یک منبع تغذیه با شاخههای مناسب برای اتصال آن به منبع برق منطقهای، کابل WireView ID#1 (واحد ریموت آنها برای انجام تستها و آزمایشات)، متصل کنندهی درون خطی Rj-45، USB 2.0 با کابل Micro USB، ۸ گیگابایت حافظه مموری SD Card و همچنین یک راهنمای استفاده برای خریدار و مصرف کننده را دریافت خواهید کرد. همچنین همگی این موارد ذکر شده در یک کیس قابل حمل برای جابهجایی و ذخیره، جاگذاری شدهاست.
دستگاه اصلی LinkRunner G2 با ابعاد، ۸ اینچ ارتفاع، ۴ اینچ پهنا و ۱.۵ اینچ ضخامت، طراحی و ساخته شده است.تنها دکمهی موجود در صفحهی جلویی این دستگاه، دکمهی پاور یا همان روشن-خاموش آن است که دلیل وجود یک دکمه در آن، لمسی بودن صفحه نمایشش میباشد. البته در قسمت سمت راست این دستگاه، دکمههای Volume، پورت و درگاه Micro USB، محل قرار گیری SD Card و همچنین یک ورودی برای منبع تغذیه وجود دارد. در قسمت بالایی، پورتهای تست و آزمایش فیبر و اترنت، همراه با درگاه USB برای اتصال آداپتور Wi-Fi/Bluetooth یا فلش درایو برای ذخیره یا جابجایی فایلها، قرار گرفته است. در سمت چپ دستگاه یک پورت اترنت اضافی برای آزمایش کابل های پچ، تعبیه شده است.
ریموت جداگانهی این دستگاه، WireView Cable ID با ابعاد یک فلش درایو با یک پورت RJ45، در انتهای خود، می باشد. شما این توانایی را دارید که این ریموت را به وسیله یک پچ کابل RJ45 به شبکه متصل کنید.
وقتی شما این دستگاه را روشن میکنید، به طور خود به خودی و اتومات، نرم افزار LinkRunner G2 باز خواهد شد. ما نسخهی ۱.۰۰.۱۵ این نرم افزار را در تب سوئیچ، مورد بررسی و نقد قرار دادیم و شما میتوانید اطلاعاتی را که توسط سوئیچ شناسایی شدهاند را مشاهده کنید. از جمله اسم آن، مدل، آدرس IP، پورت، VLAN، سرعت و دوبلکس، ولتاژ و توان PoE و همچنین شما میتوانید چراغ های LED پورت ها را، فلش کنید.
نظرات