پچ پنل آنلود Medicom 24Port
اتصال نقاط انتهایی کابل شبکه با تجهیزات
نمایش این محصولسوییچ شبکه یکی از سخت افزارهای شبکه است که دستگاهها را در شبکه کامپیوتری از طریق packet switching به هم وصل میکند تا دیتا بین آنها رد و بدل شود. سوئیچ شبکه در لایه ۲ مدل OSI کار میکند و با استفاده از آدرس سخت افزاری (Mac addresses) به انتقال دیتا در شبکه میپردازند. البته سوئیچ های لایه سه هم وجود دارند که با انجام کار مسیریابی در شبکه، ارتباط بین شبکه های مختلف را برقرار میکنند.
برای آشنایی با سوئیچ شبکه و انواع آن مقاله “سوئیچ شبکه چیست و چه انواعی دارد؟” را مطالعه کنید.
سوئیچ های سیسکو انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای متفاوتی طراحی شدهاند. مثلا سوئیچ های کاتالیست برای شبکه های محلی و سوییچ های Nexus برای دیتاسنترها. سیسکو سوئیچ های Catalyst خود را هواره با قابلیتهای جدید، کارایی بیشتر، Density بیشتر و قیمت کمتر به بازار عرضه میکند.
سوئیچ های سیسکو با ویژگیهایی چون کارایی بالا، امنیت، دسترسپذیر و قابل توسعه بودن، سوییچ های پرفروش بازار هستند. سوئیچ های سیسکو به دو دسته تقسیم میشوند:
سوییچ های fixed سوییچ های پرطرفدار در بازار هستند. این سوئیچ ها با داشتن تعداد پورت ثابت مثلا ۸ پورت، ۱۶ پورت و ۲۴ پورت و … در انواع شبکه ها قابل استفاده هستند.
امکان اتصال سوییچ های Fixed به هم و استفاده از فیبر نوری در آنها وجود دارد.
برخی از انواع سوئیچ سیسکو با پیکربندی ثابت عبارتند از:
برای آشنایی با دستورات show در سوئیچ سیسکو روی لینک بزنید.
سوئیچ ماژولار با افزودن ماژول امکان افزودن تعداد پورت سوئیچ وجود دارد بنابراین برای توسعه و ارتقای شبکه کاربرد دارند اما گرانتر از سوییچ ثابت هستند و استفاده از آنها بییشتر در شبکههای سازمانی و انترپرایزها و دیتاسنترها است.
سیسکو سوئیچ های ماژولار Catalyst و Nexus کارایی مقیاس پذیر، انعطاف پذیری در پیکربندی و توسعه پذیری بسیار بالا برایتان فراهم میکنند. انواع این سوییچ ها عبارتند از:
برای استفاده از ابزار سیسکو در انتخاب سوئیچ مناسب روی لینک بزنید.
سوییچ های صنعتی سیسکو جزو سوییچ های ماژولار است و همان طور که ار نامگذاری مشخص است، سوئیچ های صنعتی سیسکو در صنعت و محیط هایی که نیاز به مقاومت بالا دارد استفاده میشود. طول عمر بالا، امنیت، کم بودن هزینههای عملیاتی از مزایای این نوع سوئیچ سیسکو است.
برخی از مدلهای سوئیچ های صنعتی سیسکو عبارتند از:
تفاوت سوئیچ های سیسکو در تکنولوژیهایی است که هر کدام پشتیبانی میکنند. مثلا:
با توجه به تکنولوژیهای به کار رفته در هر سوئیچ سیسکو و مقایسه آنها میتوانید بهترین سوئیچ سیسکو را انتخاب کنید.
برای استفاده از تعمیرات و خدمات تجهیزات سیسکو روی لینک بزنید.
۱- RAM: در دستگاههای کامپیوتر، حافظه فرار است، مسلماً Running Config که در حافظه RAM گنجانده میشود چیزی است که می تواند فرار کند.
۲- Nv RAM: حافظه غیرفرار و ماندگار است، خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره میشود، فقط چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا میآید، به آن Nv RAM گفته میشود. یعنی خودش یک Process حافظهای میگیرد.
۳- ROM: در دستگاهها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد و مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان میدهد ، در واقع نشان میدهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
۴- Flash: مثل فلشهای معمولی است که داخل دستگاه قرار داده شده است. در Router های Cisco میتوانیم این فلش را بیرون بیاوریم که با این کار، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) میشود.
وقتی که به دستگاه وصل میشویم و میخواهیم شروع به کار کردن با IOS کنیم چیزی جلوی ما قرار میگیرد به نام CLI که از طریق آن میتوانیم دستورهای مربوط به دستگاه را بنویسیم، هر کاری که در این محیط انجام میدهیم، داخل Running Config اتفاق میافتد که دستورات را اجرا میکند.
اما اگر دستگاه را خاموش و روشن کنیم این حافظه از بین میرود، مگر اینکه دستورات را در فایلی به نام Config.text ذخیره کنیم. این فایل داخل Flash ذخیره میشود، هر بار که دستگاه بالا میآید محتویات این فایل را روی حافظه RAM لود میکند و در Running config نمایش داده میشود.
در ادامه مراحل چگونه میتوان با سوئیچ ارتباط برقرار کرد را مشاهده میکنید:
۱- سوئیچ دارای پورتی به نام Console است. کابل Console، کابل آبی فیروزهای یا مشکی است که یک سر آن سوکت RJ45 است و سر دیگر آن RS232 است. قسمت RJ45 به Port Console وصل میشود و طرف RS232 به کامپیوتری که قرار است با استفاده از آن سوئیچ را پیکربندی کنیم، وصل میشود. RS232 یک کابل Serial است، با این کابل باید از طریق نرم افزارهای Terminal با دستگاه ارتباط برقرار کنیم.
اگر بخواهید از لپ تاپ برای کانفیگ سوئیچ سیسکو استفاده کنید باید از تبدیل RS232 به USB استفاده کنیم چون لپ تاپها پورت RS232 ندارند. تصویر این تبدیل را در زیر میبینید.
۲- برای داشتن محیط کانفیگ سوئیچ در لپ تاپ احتیاج به نرم افزار ترمینال داریم مانند: HyperTerminal و PuTTY و SecureCRT و …؛ این نرم افزارهای میتوانند به کابل Serial وصل شوند.
۳- سوئیچ را روشن میکنیم سپس در دسکتاپ، نرم افزار Terminal مثل PuTTY را باز میکنیم. در قسمت Session باید Connection Type را روی Serial و قسمت Bit Per Second را روی ۹۶۰۰ تنظیم کنیم. این پهنای باند برای برقراری ارتباط مناسب است. حالا Ok را میزنیم تا وارد محیط CLI شوید.
هر دستوری که در CLI وارد میکنیم، در Running Config وجود دارد و اجرا میشود. اگر دستگاه خاموش و روشن شود این دستورات از بین میرود، مگر اینکه آن را Save کرده باشیم که در آن صورت در Start up Config ذخیره میشود.
اولین Mode که در دستگاههای سیسکو میبینیم، User Mode است که نشانه آن نوشته شدن واژه Switch یا Router به همراه علامت بزرگتر است.
Switch >
Router >
دومین مد، مد Privilege Mode است که مد دسترسی نامیده میشود و نشانه آن نوشته شدن نام Switch یا Router به همراه علامت # (شارپ) است.
Switch #
Router #
سومین Mode که مد اصلی است، Global Mode نامیده میشود.
Switch(config)#
Router (config)#
در هر Mode میتوانیم Commandهای مخصوص به آن Mode را انتخاب کنیم. مسلماً Mode اول Command های زیادی ندارد چون هر کسی که دستگاه را روشن میکند به این Mode میرسد. البته میتوانیم برای آن پسورد بگذاریم. برخی از این دستوریات عبارتند از:
برای آشنایی با تنظیمات سوییچ سیسکو مقاله “کانفیگ اولیه سوئیچ های سیسکو” را مطالعه نمایید.
نظرات