پچ پنل آنلود Medicom 24Port
اتصال نقاط انتهایی کابل شبکه با تجهیزات
نمایش این محصولنشست کارگروه تحول دیجیتال دولت با حضور معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز مدیریت راهبردی افتا برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، نشست کارگروه تحول دیجیتال دولت با حضور معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز مدیریت راهبردی افتا برگزار شد برگزار شد. در این نشست فرآیند صدور گواهی افتا، مشکلات و پیشنهادهای شرکتهای متقاضی اخذ این گواهینامه از جمله موارد مطرح شده بودند.
مجید عسکرزاده معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز مدیریت راهبردی افتا، در توضیح فرآیند صدور گواهیهای افتا گفت: گواهی افتا در حوزه نرمافزار داخلی در دسته محصولات و خدمات صادر میشود. حوزه خدمات شامل نصب و پشتیبانی نرمافزارهای مبتنی بر محتوا است که تمام نرمافزارهای CMS، BI، اتوماسیون، ERP و … را پوشش میدهد.
معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز افتا با تأکید بر این نکته که در این مرکز فقط ارزیابی امنیتی انجام میشود، گفت: ارزیابی عملکردی نرمافزار در سازمان فناوری اطلاعات انجام و سپس ارزیابی امنیتی به مرکز افتا ارجاع میشود.
به گفته عسکرزاده، مرکز افتای ریاست جمهوری یک پروفایل حفاظتی نرمافزار را تدوین و در وبسایت خود منتشر کرده است که فهرست موارد ارزیابی ویژه نرمافزارها را شامل میشود.
همچنین فهرست آزمایشگاههای مورد تایید مرکز افتا بر اساس توانایی فنی ارزیابی، استقلال و بیطرفی، در سایت این مرکز در دسترس است.
معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز افتا همچنین اضافه کرد: بعد از انتخاب آزمایشگاه توسط متقاضی و امضای قرارداد، فرآیند ارزیابی امنیتی نرمافزار در آزمایشگاه انجام میشود. حین این فرآیند ممکن است یک یا چند گزارش عدم انطباق میان آزمایشگاه و متقاضی دریافت گواهی، رد و بدل شود. در پایان این روند، نتیجه نهایی از آزمایشگاه به مرکز افتا ارسال میشود و در مرکز افتا پس از صحتسنجی و تایید نتایج آزمایشگاه، مراحل صدور گواهی انجام میشود.
زونکن اعتباری
زونکن اعتباری از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود. ارزیابی اعتباری شرکتهای تولیدکننده که به عنوان زونکن اعتباری شناخته میشود، از موارد لازم در اخذ گواهی افتا است.
به گفته معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز افتا، تکمیل زونکن اعتباری همزمان با ارزیابی امنیتی توسط متقاضی قابل انجام است و در شروع روند ارزیابی توسط آزمایشگاه اطلاعرسانی میشود. همچنین در سایت سازمان فناوری اطلاعات هم جزئیات روند آن قابل مشاهده است.
مجید عسکرزاده با تاکید بر موکول نکردن تهیه زونکن اعتباری به مرحله پایان فرآیند صدور گواهی، بیان کرد: متقاضیان اخذ گواهی افتا میتوانند با شروع فرآیند آزمایش، به طور همزمان تهیه زونکن اعتباری را هم شروع کنند. چرا که پس از پایان ارزیابی آزمایشگاه، زونکن اعتباری هم باید به سازمان فناوری اطلاعات ارائه شود تا گواهی افتا صادر شود.
پرسش ها و پاسخ های این نشست:
تست نفوذ (OWASP) چه تفاوتی با گواهی افتا دارد؟ چرا نمیتوان این تست را جایگزین گواهی افتا کرد؟
چرا در مورد نرمافزارهایی که در زیرساختهای حساس و حیاتی استفاده نمیشوند، سختگیری یکسانی وجود دارد؟
چرا بعد از انجام تغییرات جزئی و ارائه نسخههای جدید نرمافزار، فرآیند ارزیابی، باید بهطور کامل دوباره طی شود؟
پر کردن مستندات لازم پر چالش است و مساله اصلی که رفع باگها است در مقابل مستندسازی به مساله فرعی تبدیل می شود، راهکار افتا برای مقابله با این چالشها چیست؟
بسیاری از شرکتها در بخش مستندسازی به آموزش نیاز دارند. گاهی مستندات توسط خود آزمایشگاه تکمیل میشود که تضاد منافع را ایجاد میکند.، چه باید کرد؟
چرا محصولاتی که درصدی از از مسیر ارزیابی امنیتی را با موفقیت طی کردهاند، گواهی نسبی دریافت نمیکنند؟
موضوع مستقل شدن صدور گواهی افتا از تمدید اعتبار آزمایشگاهها و تسریع فرآیند تمدید اعتبار آنها، از دیگر موارد مطرح شده از سوی آزمایشگاهها، در این نشست بود، همچنین تاریخ صدور و هزینههای اخذ گواهی افتا نیز موضوع پایانی این نشست بود. به گفته شرکتکنندگان در این نشست، از آنجا که گواهی افتا چند ماه بعد از تایید محصول در آزمایشگاه آماده و صادر میشود؛ درخواست تولیدکنندگان نرمافزار این است که این گواهی به تاریخ جدید و نه تاریخ تایید آزمایشگاه، صادر شود.
عسکرزاده معاون توسعه و ارزیابی صنعت مرکز افتا، در خصوص هزینههای اخذ گواهی افتا، اعلام داشت که اخذ گواهی افتا برای محصولاتی که به صورت منحصر به فرد برای دستگاه و یا نهادی طراحی و تولید میشوند، منطقاً به عهده همان دستگاه و نهاد استفادهکننده است.
او تأکید کرد: بخش خصوصی باید در عقد قرارداد به این موضوع دقت کنند که مسئولیت اخذ گواهی و هزینههای آن بر عهده کدام طرف قرارداد است. زیرا در نهایت گواهی به نام دستگاه استفادهکننده محصول صادر میشود.
در پایان نشست مقرر شد که کارگروههایی برای بهروزرسانی و سادهسازی ادبیات چک لیست الزامات امنیتی، بهروزرسانی سند تداوم گواهی امنیت، و همچنین کارگروهی برای تدوین پیشنهاد چگونگی سطحبندی امنیتی نرمافزارها، متشکل از نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای و مرکز مدیریت راهبردی افتا تشکیل شود.
همچنین مقرر شد کارگروه دیگری برای توسعه آموزش و ارتقا بلوغ تولیدکنندگان نرمافزار در حوزه امنیت، با مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای، مرکز مدیریت راهبردی افتا و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شود.
نظرات